Dagen efter

I lördags vaknade jag sent som attan, klockan 11. Och då sov jag som en stock tills dess, vilket jag inte gjort på flera år!
Så jag vaknade rätt ok utvilad, kollade på lite film och segade mig. Klockan tre träffade jag och Ylva Chirstin och Ebba och så tog vi bussen till Olympia. Det är ett megastort köpcentrum, och där finns bla Marks&Spencer.
Jag köpte engelska kakor (Chochlate Chip) och en thai-soya.
Jag har sett reklam för Marks&Spencer lite här och var, och hade hoppats på att matavdelningen skulle vara megastor. Det var den tyvärr inte men det fanns det mesta ändå, I like.
Eftersom vi alla var ganska sega var vi inte där så länge, utan åkte hem. Hemma segade jag lite mer, men sen körde jag igång med att kolla på filmen från anatomilektionen i torsdags och skriva ner allt som Barbora berättade.
Det är rätt kul och faktiskt bra sätt att lära sig på, dock tog det ganska lång tid.
Idag ska jag åka till gymmet, och sen fika lite i stan. Och så plugga. Så nu måste jag sätta igång med dagen!
Bye bye!

Halloweeen

Oj oj, helgen bara springer iväg.
I fredags var jag ju och red, och det började helt bedrövligt. Jag hade blivit varnad för en häst som var blind på ena ögat, problemet var bara att när jag kom dit så fanns det två hästar som var blinda på ena ögat. :p haha
Jag blev fick iaf den ena av dem, Burbona? Väldigt väldigt snäll, men den hade ju alltså blivit riden av småbarn i 15 år... Så ridläraren, supertrevlig för övrigt, konstaterade snabbt att det där inte var så kul. Så jag fick rida på hennes häst, en 4årig hingst som hette Lasing. Betydligt bättre, även om hingstar inte är min grej riktigt.
Hon tjatade på om att han var väldigt lat hela vägen från stallet, men när jag väl hoppade upp och han fick syn på nått en bit bort, då blev det fart haha.
Det kändes verkligen att han var hoppriden och hon ville att jag skulle rida på små små volter i galopp, vilket kändes lite konstigt. Men det var i alla fall väldigt roligt, och det kändes som att det här skulle jag kunna fortsätta med, även om det inte var Vladi ;)
Här kommer två bilder:
Efter vi varit i stallet åkte vi hem, degade lite och sen åkte vi till louise och förberedde oss för halloweenfesten. Jag hade bestämt mig för att klä ut mig till nörd, sagt och gjort. Inte snyggaste outfiten direkt, med mittbena och glajjer, men kul! Hade också köpt en ful tand rad med gula tänder, men den skippade jag :p
vid sju gick vi till Linnea, Louise och Serina och dit kom i princip hela klassen, så det var jättekul! Efter ett tag spårade pre-party ur lite och grannarna kom och klagade lite. Så istället för att störa dom mer, gick vi vidare till den riktiga Haloweenfesten. Påvägen dit träffade vi Michaela (internationella studenternas kontakperson på skolan) med familj, haha mindre lyckat då vi började rabbla tjeckiska glosor.... Och så träffade vi en jättegullig hund, som ägdes av en dansare som behövde hundvakt så Christin anmälde sig!
Det var MIMSA (läkarstudenternas organisation) och BVIOS (Vet. studenternas) som hade ordnat allt, så det var sjukt mycket folk, apvarmt men väldigt bra stämning inne på 7thHeaven.
Vi dansade och hade roligt fram till klockan tre och då drog vi oss hemåt, med flaggan i topp!
jag skulle nog vilja säga att jag BJUDER på den här bilden:

anatomidag

Idag har började vi dagen med Anatomi-lecture. Och dagen till ära hade jag till och med förberett mig för föreläsningen genom att läsa i min 4 kgs bok. Så jag hängde med ganska bra, men jag kan ju inte direkt säga att jag kan det, lika mycket nya latinska namn som vanligt....
Sen hade vi en lektion i Argicultural Production, helt okej intressant som sagt, men alla bara pratar och pratar. Jag blev tillslut så irriterad att det slutade med en disskusion mellan mig och en av småkillarna från cypern. Helt sjukt att de sitter och pratar konstant trots att läraren försöker säga till dom, känns som att vara tillbaka på mellanstadiet igen. Läraren kom fram till oss efter lektionen och sa att hon tyckte det var jobbigt när de aldrig blev tysta och att hon inte visste hur hon skulle göra det. Det funkar ju på kemin t.ex., så kanske lite mer skärck under lektionerna kanske.
Hursomhelst, på lunchen, som var tre timmar gick jag till gymmet brevid skolan. Det var rätt så folktomt, men det var faktiskt ganska skönt. På F&S på Kungsholmen hemma fick man ju liksom köa till de olika maskinerna, not so najs. dessutom kostade det bara 69 tjeckiska kronor, alltså ca 30 svenska kr per gång, eller 200 svenska kr för en månad.... Jag hade ju tänkt hänga på skolans aktiviteter men det mesta är fullt och så passade inte alla tiderna för vi har lektioner då så jag hoppas det kan reda ut sig bättre efter jul!
Sista lektionen var det Anatomy- practical. Vi gick igenom alla joints i ryggraden, i kraniet och i thorax. Vi var bara sex stycken på våran practical och det gjorde att det dels var tyst och så såg man allt väldigt bra. Jag filmade och ska försöka klippa ut en del ur filmen så kanske jag kan ladda upp det här!
Väldigt väldigt intressant iaf och efter lektionen är man så peppad på att lära sig allt så man vill bara hem och plugga, sjukt :p
Vi gick inte hem och pluggade, utan istället gick jag och Ebba till kostymaffären i stan. Där inne var det fullproppat, alla internationella studenter skulle köpa kläder inför imorgon. Dövarmt och trångt, så jag skyndade mig ut igen.. :p
Imorgon är vi som sagt lediga, och jag ska åka och rida. Kommer bli topas kul känner jag på mig. naaaaajs!

MPIP3 <3

åh, det som jag saknar mest ju nu är att kunna lyssna på Morgonpasset i P3, tur då att jag kan lyssna på det i efterhand på SR's hemsida.
Skrattar lika mycket varje gång, sjukt roligt I love 'em!
och ännu bättre är att Nour är där varje måndag

dagens tips

dagens låttips
http://www.youtube.com/watch?v=1lI30Qw69AQ

på't igen!

dagens biologiprov, jag ska inte säga att det gick bra. men det var ganska lätt, och jag hade ju ärligt talat inte pluggat ordentligt till det. Det blev lite kaos när en grek i klassen frågade vår lärare om varje fråga, och hon svara RÄTT svar. Tillsut hade han typ frågat om varje fråga, fått svar,lämnat in provet och säger sedan "I think I'm gonna fail this test". herre gud.
Varje onsdagmorgon har vi biologiföreläsning, och den professorn, är så jävla ettrig och vill hela tiden att vi ska rita upp saker. Tyvärr har varken jag eller majoriteten, ingen aning om hur det mesta ser ut och inte får man titta i boken heller, not very popular.
Sen var det som sagt biologiprov, sen lunch och efter lunchen argicultural production.
Idag var argicultural betydligt roligare än vanligt och det handlade om sädesslag. Det endra problemet nu är att cypern och grekland pratar konstant under hela lektionen, pissjobbigt.
Sen hade vi Veterinary History eller vad det nu heter, och då såg vi en film från veterinärmuseet i Skara. Sweeeeeden <3
Påvägen hem hittade jag och Andera en flock med vildkatter som bor preciiis utanför oss, hur söta som helst men de ville inte bli klappade tyvärr. Nu har jag kollat på Irene Huss, men ska ta upp anatomiboken och börja plugga lite muskler och leder. Om fyra veckor har vi tenta igen, på just det och det är minst lika mycket som skelettet. Det går ett rykte att om man får B på alla deltentor under terminen får man göra det stora slutprovet innan jul. Och det vore fantastiskt bra, så jag ska göra mitt allra bästa! Har jag lyckats en gång borde jag kunna lyckas igen...
På fredag är det bank-holiday här i Tjeckien så vi är lediga. En långhelg takcar jag inte nej till. Ska ju rida på fredag morgon, vilket jag ser fram emot jättemycket! Sen ska jag försöka hitta nått naturområde dit man kan åka och promenera lite, natur är något jag saknar mycket!

l.a.

LIVE AMAZINGLY



pondeli igen

känns som att jag har en viss trend att blogga på måndagar. Kan bero på att vi slutar kl 12 och att jag inte kan börja plugga på en gång.
Idag hade vi först latin, och jag klarade provet. Skönt! Sen hade vi tjeckiska och det är ett väldigt svårt språk kan jag säga. Vi slutade 12 och då sprang jag bort till tennishallen, spelade tennis först en, och sen en timme till för det fanns plats. Jättekul!!
Nu är jag hemma och jag vet inte vart mina partners in crime, befinner at the moment.
Ungefär det viktigaste just nu är att köpa en diskborste och en präm, vilket jag har glömt i jag vet inte vad? två veckor? Alltså, vi har ju en diskborste, men den är sådär fräsch.
Jag har försökt ringa till stallet, men inget svar dära än.... Däremot har mina hundplaner tagit ordentlig fart, jag googlar för fullt och just nu lutar det rätt mycket åt en liten jack russel.
Pratade med pappa igår och han berättade en väldigt rolig sak. Han har bestämt sig för att spronsra mig med en häst, eller i alla fall en halv häst, när jag är klar här! Så varje gång jag klarar en tenta så blir beloppet på hästkontot lite högre. Jag hade nog tänkt skaffa mig en häst ändå, men det känns skönt att inte behöva använda mina sparpengar till det, eller ta lån eller så..
Nej, nu är det fan dags att ta sig i kragen och göra biologin. Jag har en bok att läsa och så kanske lite musik kan peppa mig.

skvaller

Roligt skvaller som vi fick höra är att våran anatomilärare Kyllar, tydligen var tillsammans med en fd elev på skolan som precis gått ut men som nu jobbade där. Visade sig vara ingen mindre än våran andra anatomilärare, Babs. hm, undrar hur man flörtar med sin anatomilärare? under en dissektion av en koskalle?

This anatomy IS KLLING ME.

Ja, nu är jag tillbaka igen. Jag känner mig slarvig som inte skrivit här men vi har haft en megatena i Anatomi där vi skulle kunna alla delar på hela skelettet hos Häst, kö, hund och gris. Jag tror inte dom som inte gjort det fattar hur mcyket det är. Alltså vi snackar 300 olika namn som sitter på delar som ser olika ut beroende på djur, PÅ LATIN. Sista veckan gick jag upp 5.50 och åkte till skolan, var där vid sju när anatomi salen öppnade och satt där tills skolan började. Sen hängde vi så mycket som möjligt i salen under dagarna, åkte hem på eftermiddagen och plugga lite mera ben till kl halv ett-ett ungefär. Det är väldigt roligt, samtidigt som jag hade väldig press på att lära mig allt till på torsdagen.
Då hade vi examen, muntlig. Jag fick en humerus(överarmsben typ) och Os frontale (Pannbenet). Eftersom vi bara hade haft en anatomi lecture på morgonen och inte hade någon argicultural production så hade vi haft en hål timme på 6 timmar innan det var min tur. Jag pluggade större delen av tiden, men på slutet var alla så nervösa att det gick bara inte. Jag var verkligen meganervös och darrade på rösten när jag skulle berätta om min humerus. Först såg jag den bara som en stor klump och det enda jag kom på var Humerus, en fet benklump, och sen kom namnen av ren reflex tror jag... Jag fick i alla fall B på tentan. Jag är så nöjd, så nöjd! Mitt mål var att få E, alltså godkänt. Men det här var ju galet bra. Så torsdag kväll gick åt till slööö tittande på robinson och greys.
I fredags var jag mer död än levande men fredagar om någon dag i veckan gäller det att vara shaped up, eftersom vi har kemi och biofysik. Men det gick helt okej, åkte hem, degade och sen åkte vi in till stan och gick till Pegas. Pegas skulle man nog kunna kalla vårat nya hak, eget bryggeri och fullt av tjecker. När Pegas stängde gick vi vidare till en jättemysig vinkällare och sen var jag TRÖTT.
Igår, lördag, var jag inne i stan och klippte mig. Jag gick till Tony&Guy eftersom jag inte vågar något annat. Blev helt okej, men jag har tappat väldigt mkt hår pga stress. Så jag ser helt kal ut på sidorna. Jag köpte därför en mössa efteråt, och två halsdukar och mysiga vantar, så jag ska kunna dölja det lite snyggt ;)
sen gick resten av dagen åt till plugg och plugg.
Idag har vi hjälpt Andrea att packa ihop sina grejjer för hon ska flytta imorgon. Sen blev det flyttpizza på det med massa prat och lite handling. Nu ska jag plugga latin inför provet imorgon, och sen kolla på Irene Huss, min nya favvo!

Breeders Flyinge 2011


tiden rinner iväg.

uj uj, nu är jag tillbaka i pluggstress och anatomins värld. Om en vecka har vi provet. Och det är sjukt mycket. Andrea hade räknat ut att det är 16 000 ben vi ska kunna. Fast inte riktigt, för många heter ju samma sak och kommer om igen. Så det gäller att plugga kämpe mycket! Dessutom har vi labbrapport i kemi och biofysik varje vecka. Och på måndag har jag prov i latin OCH tjeckiska.
Jag hade i varje fall några härliga dagar i Svedala. Kom fram till Lund sent torsdag kväll, och då åt vi den obligatoriska middagen på Lundia, även fast jag ätit middag?! Resan gick bra med det var jättemycket turbulens när vi skulle landa i köpenhamn, läskigt för mig som är lite flygrädd.
När vi skulle titta till Helge låg han och sov och ville inte resa sig. Man blir ju lite orolig när han går och lägger sig det första han gör i en ny box i ett nytt stall. Men han har ju gjort så varje gång han åkt långt och det är ju egentligen ganska bra, att han sover när han är trött!
I alla fall, fredagen gick mest ut på att kolla på tävlingarna. Emma kunde inte rida i ridhuset förens på kvällen, men det gjorde inte så mycket för jag älskar att bara sitta och kolla på olika hästar. Sen red Emma på kvällen och det blev ganska sent med middag mm.
På lördagen var det kvaldags, Helge var jätteduktig och kom femma på 66.9 % trots några småmissar. Jag tycker det var den bästa tävlingen jag sett med Helge och han var superfin! Helge gick ganska tidigt på morgonen, vilket gjorde att vi kunde kolla på eftermiddagen. Roligast var nog 4åringarna, de var många fina med (Bobcat, Die Queen, Dunhill, Shon der Sonne..)
På söndagen hann vi kolla ganska mycket då med, men tyvärr inget av 7åringarna. Det blev lite oflyt i programmet för Emma och Helge, och så ville han inte gå in i ridhuset så jag fick leda in honom... dumma häst! De slutade på 61 % men en domare hade satt 65 %, så de dömde väldigt ojämnt.... Sen körde vi upp till Stockholm och jag var hemma 2 på natten.... Som tur var fick jag låna hästbussen och köra hem, för jag hade ju ingen bil. annars hade det tagit låååång tid!
Sen hann jag med lite smått och gott i Stockholm men det roligaste var nog att rida Lulu. Jag var lite rädd att jag skulle glömt bort hur man red, men det gick som tur var bra ;) Lite vingligt från min sida men hon är så snäll så jag kunde ju styra runt i piruetter, serier med vartannat och lite liknande passage. SÅ KUL!
Kom tillbaka till Brno sent tisdag kväll, kl 3 på natten var jag framme. Inte så kul, men jag hade ju inte möjlighet att åka tidigare så så fick det bli. Hade lite problem med bagaget då det vart för tungt och jag fick packa om hundra gånger hemma...
Men en falukorv, lite choklad och turkisk peppar fick jag med mig hit!
Så det var bara att sova 4 timmar och sen upp och hoppa som gällde.
Igår var det biologi för det mesta och det är ju rätt kul. Idag har vi haft anatmoi i princip hela dagen, och jag börjar få lite grepp om det. men det är väldigt mycket. Men kul att kunna det sedan!
kommer ett inlägg med lite bilder från flyinge snart :)

Visit to Vienna

Sådär ja, nu sitter jag på Wiens flygplats. Är lite förseningar för flygen innan men jag hoppas det inte drabbar mig eftersom jag har köpt en tågbiljett från köbenhavn.

Bussresan är feta najs. sköna stolar, wifi, Vacker natur.... Och jag kan säga att jag blev väldigt förvånad när det tog 30 min till österrikiska gränsen!
både tjeckien och Österrrike är väldogt vackert har jag kommit fram till.

Idag hann jag med en anatomi föreläsning och en practical i Argicultural production. Jag har tagit med mig anatomi pch latin och biologi och tänker plugga så det skriker om det... I hope!
Puss och kram, skumbanan!


the hour

yes, äntligen har jag lärt mig att ladda ner.
Detta innebär att jag ÄNTLIGEN kunnat se klart The Hour, sjukt bra serie. Storbritanninen, 60-tal, Ben Wishsaw kan det bli bättre?
Rekomenderas!
Nu kollar jag på Melacholia, också mycket bra. men den har jag ju sett en gång...

shake it out.

it's always darkest before the dawn.
http://www.youtube.com/watch?v=wSLdptE5aFw

en månad idag!

Uj uj, idag har det gått en månad sen jag flyttade hit. Känns helt sjukt och det suger lite i magen när jag tänker på det.
Tiden har gått otroligt fort, samtidigt har det gått långsamt. Jag har hunnit med så mycket, lärt känna massa nya härliga människor, lärt mig leva i ett nytt land, börjat plugga till veterinär. Det är nog nu senaste veckan som jag har börjat acceptera och fatta att jag ska utbilda mig till veterinär och inget annat.
Bologi och Anatomi har hittills varit de roligaste ämnena, kemi och biofysik är väl sådär...
I fredags var vi ute och drack drinkar, igår var vi på grönsaksmarknad och idag ska jag och Ylva bjuda på bullar och saft! Annars går det mesta av tiden åt till att plugga. Varje vecka skriver vi labbrapport i kemi, biofysik och biologi.
Och sen har vi ju anatomiprov om tre veckor. Så det är bara att börja nöta, men anatomi är ganska kul som sagt och då blir det ju lättare!
På torsdag kväll åker jag mot Svedala, först flyinge och sen har jag bokat in att rida Lullan måndag och tisdag. kuuul!
Blandade känslor att åka hem såhär, men det är nog ett måste...!
over and out.

RSS 2.0