Ikea is killing me.

Idag var vi som sagt lediga. Lite segt, känns som att det är dags för skolan att BÖRJA på riktigt nu.
Men alla vi svenskar träffades och satte oss på ett cafe och pluggade lite, åt lite och snackade lite.
Det är så svårt att veta vad man ska plugga, men ändå så vill jag plugga. Fatta vad kul att kunna alla delar på hästens skelett, och på latin dessutom!
Efter det åkte jag och Louise till IKEA. Det var aaaapmycke folk och jättevarmt. Jag skulle köpa skrivbord och stol, men stolen var i ett så stort paket att jag bara fick med mig skrivbordet. Det räckte gott och väl, puh! Imorgon måste jag bara köpa en skruvmejsel så jag kan skruva ihop bordet, och åka tillbaka till IKEA och köpa underlakan, blommor, laptophållare..... Och i helgen åka dit och köpa stolen. Never ending story.
Har kollat på skrivare, och så måste jag köpa en extra hårddisk, och en papperskorg..... This shopping is killing me.
Igår hade vi idrott och statistik bara. Idrotten var kul, men det var mest genomgång och sen skulle vi spela basket. Flashback till högstadiegympa, en kille spelade skiten ur alla andra och vil slängdes oss mest efter. Men det var kul i alla fall.
Skolan har tydligen en sports club, med gym och massa olika sporter man kan vara med på. Så jag ska fylla i ett papper och betala 600 czk (250 svenska typ) och så är man medlem där. perfekt! Tänkte anmäla mig till tennis, bandy, badminton och så gym...
Imorgon har vi anatomi x2 med ett megahål mellan, då jag tänkte plugga järnet. Sen väntar helvetes fredag och efter det en liten inflyttningsfezt här hos mig och Ylva.
over and out.

pics

Ceska i Brno



Hopptävling i stallet där vi var




Mina första veterinärgrejjor!!!





Lite av mitt rum




En promenad i skogen vid våran lägenhet ikväll





I parken

Pondeli igen

åh, min nya hobby är att lyssna på morgonpasset i p3 på kvällarna. uuurmysigt.
idag har vi haft tjeckiska och latin på morgonen. Eftersom det är någon form av nationaldag på onsdag så hade vi biologi practicals idag istället. Det var kul, och det gick faktiskt ganska bra. Även om vi inte gör något avancerat än utan bara lär oss mikropskopet så känns det som jag hittat rätt, jag är en riktig natural... ;)
Anyway, i fredags var vi på leilighetrulette som sagt. Galet kul, massa norskar och de bor alla helt fantastiskt fint!!! För den som inte vet så är det så att norge har valt att ge sina studenter ett HÖGT studiemedel, och dessutom har de en stark valuta. Sjukt fint bodde alla, speciellt en lägenhet som jag hade kunnat ge min högra hand för!
Vi var alltså uppdelade i tre grupper (ca 40 pers totalt) och så var varje grupp i fyra olika lägenheter. Där bjöds vi på dricka, underhållning och lite mat. Sen möttes vi alla upp och gick till läkarstudenternas egna klubb. En väldigt rolig kväll som innehöll allt kul! Dessutom har jag tränat upp min norska och min norska hörsel.
I lördags var det lite av en deg-dag. Vi gick upp till slottet på kullen, satte oss där på en filt i solen och hade picknick. Supermysigt och alldeles lagom!
I söndags åkte vi ut till stallet som vi hört talas om, och där var det minnsan en hopptävling! Lite blandad kvalitet på ridstilarna, men kul att se! Stallet var verkligen fint och tydligen är det en ridskola. Jag ska ringa dit imorgon och boka in en lektion för att pröva på. Och jag som inte har några ridsaker med mig, förutom ett par ridbyxor!!
Emma hade tävlat i helgen. Helge vann PSG och Vladi kom fyra, jättekul!! önskar att jag kunde göra allt samtidigt, men snaaaart är det flyinge och då får jag ju se massa hästar. Skickade ett sms till Ami och frågade om jag fick låna Lullan, vilket jag såklart fick. Det kliar i ridfingrarna!
Lägger snart upp ett inlägg med lite bilder härifrån! :)
over and out.

leilighetsrulett

Nu ska vi på norsk leilighetsrulett ANSA, dvs halva norge och några svenskar.
Ska bli spännande, därför googlade jag åter igen förväntasfullt djur:
Idag har jag köpt min första skalpell, haft kemi med suchman, biofysik med en lärare som haft hjärnblödning, kollat på Robinson OCH Bonde söker fru. Och kvällen har inte ens börjat, feels good.

Tisdag


Herregud, det är överslappt i det här landet!
Idag hade vi en föreläsning i statistik på morgonen, sen ledig.
Då hann vi med banken, O2, lite busstider och sånt.
Nu ska jag nog kolla på en film, sen packa inför flytten imorgon, skypa med pappa ikväll och gå en promenad.
Är det här mitt blivande studentliv? Låter frågan vara obesvarad.

Mitt schema

Såhär ser mitt schema ut för höstterminen
Måndag:
8.45-10.15 Latin
10.30-12 Tjeckiska
Tisdag:
8.45-10.15 Statistik
14.45-16.15 Idrott
16.30-18 Statistik
Onsdag:
8.45-10.15 Biologi och Genetik
10.30-12 Biologi och Genetik
13-14.30 Argicultural production (varannan vecka)
14.45-16.15 Etik och veterinärmedicinsk historia
Torsdag:
8.45-10.15 Anatomi
10.30-12 Argicultural production
14.45-16.15 Anatomi
Fredag:
8.45-10.15 Kemi
10.30-12 Kemi labb
13-14.30 Biofysik
14.45-16.15 Biofysik
Förväntansfullt djur på google

Första RIKTIGA dagen

Idag började vi skolan på riktigt riktigt. Första lektionen var Latin, och sedan Tjeckiska. Det var jättekul med båda ämnena, speciellt latin. Vi hade en superbra lärare, vilket också känns skönt. Och gör det lite lättare att plugga in också hoppas jag! Det bästa var att när vi väntade utanför så hittade vi två katter som tydligen tillhörde skolan. Supersöta och jättegosiga. Så nu har jag iaf klappat en katt för den här veckan, känns skönt ;)
Vi slutade 12, så vi skulle fixa ISCI card men det var såklart ingen där. Typiskt. Så vi gick och handlade istället. Då ringde våran mäklare och sa att vi kunde flytta in i våran egentliga lägenhet trots allt. Så på onsdag flyttar vi in, jätteskönt! Även om jag trivts helt okej här så är att skönt att ha ett eget rum, och kunna göra lite hemtrevligt och ha köksgrejjer m.m.
Ikväll ska vi på informationsmöte som äldre studenter ordnar, kan vara behövligt.

helgen

Måndag igen, hej och hå!
Under helgen har mina föräldrar varit här, supermysigt har det varit.
De kom hit i fredags, då vi blev inskrivna. Eftersom Brännkyrka Gymnasium är världens sämsta skola hade de inte ordnat mitt betyg på engelska i tid. Därför fick mina föräldrar ta med sig det ner + en massa packning. I alla fall, vi kollade på skolan. Sen gick vi ner på stan, shoppade lite, fikade lite, åt lite, promenerade lite.
I lördags var tanken att vi skulle kolla på våran nya lägenhet som vi skulle flytta in i dagen efter. Dock blev det ändrade planer då våran mäklare ringde och sa att ägaren DRAGIT SIG UR. Får man ens göra så? Tydligen hade något inte gått i lås med hans jobb i Prag så de kunde inte flytta. Luften gick verkligen ur mig och Ylva, men det var rätt skönt att mamma och pappa var här.
Vi kom i alla fall överens med mäklaren att hitta en ny lägenhet, och det så snart som möjligt. Så redan samma dag kollade vi på en lägenhet med väldigt bra läge. Dock var den omöblerad och nog ganska mörk.
Jag tyckte det var jättejobbigt, lufen gick verkligen ur oss och vi hade ju verkligen ställt in oss på att flytta in nästa dag.
Efter mycket funderande bestämde vi oss för att försöka bo kvar på dormet (egentligen måste man skriva kontrakt på minst två månader from idag...) tills vi hittade nått.
Så i princip hela llördagen gick åt till det. Vi åt i alla fall en god middag på lördag kväll!
Igår gick vi runt lite i gallerian i stan och åkte till den botaniska trädgården. Jättemysig!! Sen åt vi lunch och jag handlade lite mat och mina föräldrar lite vin och öl på Tesco. Vid 15 var det dags att säga hej då, och det var nog både på gott och ont att de var här under helgen. Det var väldigt jobbigt att säga hej då, men å andra sidan ses vi ju snart igen när jag åker till Sverige.
Jag försöker dela upp tiden i små etapper, för tänker jag att jag ska vara här ett år så får jag panik. Ta en dag i taget och dör jag av depression/hemlängtan/hästlängtan åker jag bara hem. Även om det är det sista jag vill, för veterinär ska jag ju bli!
Söndag eftermiddag ägnade jag åt att packa upp, göra lite hemtrevligt och sedan åkte jag och Ebba ner till ölfestivalen som har varit under veckan en stund. Väldigt mysigt men vi åkte hem ganska tidigt.
Sammanfattningsvis en bra helg som gick fort med var intensiv och uttröttande! :)

torsdagslyx

Idag var jag, Ylva, Christin, Andera och Ebba och käkade middag ute. Jag åt en lax med penne, och nån form av chokladkaka som var varm med sås i till dessert. mucho gott, på en vanlig torsdag sådär bara.
sen har jag köpt ett tramcard och haft zoologi och botanik. Läraren i botanik har en otroligt fascinerande basstämma. Han pratar inte jättebra engelska, men frågar ofta "is it clear? I sink yeeeeeeez" och så uttalar han plant "plAAAAnt" och ni kan ju gissa hur ofta en botaniklärare säger ordet "plant".
Så jag har försökt koncentrera mig på att anteckna istället för att fnissa.
Idag var alltså sista dagen på pre-coursen, så imorgon är det inskrivning sen väntar m&p-häng hela helgen, ev ut på fredag och så börjar det PÅ RIKTIGT på måndag. Kuuuul!

ventilation.

Robyn - Hyperballad
http://www.youtube.com/watch?v=oB27jQkO0Cs

Onsdag

Bra dag idag!
Sista kemi/fysik lektionen, och det kändes som att jag fattade allt. Ikväll ska jag bara renskriva alla fysik-formler och så ska jag hinna repetera lite biologi under helgen. Förhoppningsvis alltså.
Imorse hade vi zoologi. Det var väldigt intressant, men läraren började med att säga att det här med zoologi inte var hans favoritämne. inte så inspirerande.
Imorgon har vi zoologi igen och då är det fler riktiga djur, inte bara svampar och rundmaskar ;)
Under lunchen skulle jag åka till tågstationen och köpa tramcard, som jag brukar säga. Gick sådär, pisslång kö och så behövde man ett passfoto. Så det blev inget men tar nya tag imorgon!
Nu på kvällen hittade jag ÄNTLIGEN parken som Ebba försökt förklara för mig vart den ligger hela tiden. Det var jätte jättefin där. När min kamera kommer hit ska jag dit och fota i solnedgång, kommer bli apfint.
Imorgon är det zoologi och botanik, sen slutar vi tidigare (16.30) och på fredag är det bara inskrivning som gäller. Och då kommer M & P, kommer bli toppen!
over and out.

seeeeg dag

nu är jag dödstrött men vad gör man inte för sin nyfunna blogg? öh
Skolan var allmänt seg men på lunchen hann jag och Ylva gå åt fel håll ca 1 km, äta lunch, fixa ett tjeckiskt bankkort och spana in gymmet mitt emot skolan. gymmet var najs, väldigt stort och ligger pefekt till. Så jag hoppas att jag har råd bara...
Efter skolan gick vi till Tesco, och spanade in marsvin. Det fanns dock bara två små rackare och de var dödsrädda för allt som hette människa. Så nja, kanske inte just de två. Men det verkar rätt billigt att både ha dem och köpa dem. Sökandet fortsätter på annan plats!
När vi skulle åka trammen hem åkte vi fel, IGEN. Med sjukt tunga matkassar och rent åt helvete. Så går det väl när man latar sig och inte vill gå.
På fredag kommer mina päron hit, kommer bli supermysigt! Har saknat dem och det har bara gått nån vecka... haha.
Så ska vi skriva kontrakt på lördag och flyttar in på söndag.
Har bokat flygbiljett hem till Flyinge, lääängtar. Kul kommer det bli! :)
världen bästa Helge

Hemlängtan

Ane Brun – Changing Of The Seasons

Pondeli (måndag)

Jajamänsan, back to school.
Idag började vi nio, och dagen började med Human Biology. Vi hade en ganska ung lärare som verkar väldigt snäll, men stakar sig på orden hela tiden. Det gör att jag blir något sömnig. Det mesta har man ju dessutom hört 20 gånger i skolan, men repetiton är alltid bra och det är väldigt mycket att hålla reda på. Dock lättare än genetiken...
På lunchen stegade vi till Michaela, den enda just nu säkra informationskällan som kan kommunicera genom engelska. Vi ställde ställde 1000 frågor och hon svarade snällt. Mitt under tiden så ringde de från dormen, och sa tre svenska efternamn som inte hade kontaktat "office" och där satt vi... Så det blir imorgonbitti, first thing.
Sen åt vi lunch och tog en promenad runt campuset. Väldigt härligt väder idag, sol men inte för varmt. På eftermiddagen började vi med fysik, dvs Sucman rabblar ca 15 formler som vi skriver av och sen är det kemi.
På kemi tränade vi på joner och syror, skriva ner dem på engelska. Det är lite rörigt med engelskan, jag vill gärna rabbla "H2SO4 det blir svavelsyra" men det går inte.
Sen började vi med orgnaisk kemi, och det är rätt lätt men skrivsättet var helt annorlunda mot för vad jag är van vid!
Sedan traskade vi hem, vår nyfunna vän från frankrike Cindy skulle till en bankomat och Ylva köpte bröd.
Jag tog sedan en ordentlig PW upp på kullen och letade efter parken som jag ännu inte hittat....
Dock var det jättefin utsikt däruppe och det verkar vara ett mekka för sport. Tennis, fotboll, agility, simhall, basket....
Här är några bilder jag tog idag:
Japp, sådär intressant dag. Men jag är i alla fall väldigt trött, skolan från 9-18 är rätt jobbigt. Dagen mission är i alla fall att välja ut fem kort jag ska sätta in i mina Ikea ramar. Kommer kännas bra att ha lite bilder, saknar alla hästarna och det har bara gått en vecka :(
Hörs imorgon,
over and out.

Nuuu

NU har jag tagit mig i kragen och skaffat en blogg. Kan vara roligt för någon att läsa om vad jag gör på dagarna, I hope?
Och kul för mig att läsa det här om hundra år :)
Idag har vi vara ledig, mest degat och sen vart nere på stan, hittat ett jättemysigt fik och suttit där. Pluggat lite, handlat, sen spanat in stallet! Verkade helt okej, men ingen vidare engelska där heller. Blir Michaela imorgon, räddaren i nöden!
Men, men imorgon om min låååånga skoldag!

RSS 2.0