himma!

nu har jag varit hemma i... öh, länge? typ en och en halv vecka snart. Skönt! Jag har köpt en biljett tillbaka till Brno den 30e och om jag PEPPAR PEPPAR klarar biofysiken, åker jag hem igen den 3e. Pörfekt känner jag!
Jag har faktiskt uppehållit min pluggdisciplin ganska bra måste jag säga. Känner mig taggad att lära mig att så jag inte får F och det hjälper. Och just att plugga under dagen och sen åka till stallet är perfekt kombo. Lite kul, lite tråk.
Ami har gjort illa foten så jag har haft Lullan nästan varje dag nu. Jättekul för hon går så himla bra. Hon är inte flashig häst men jag lär mig så mycket och hon är så söt! har hunnit med ett par lektioner, hoppas det blir nån mer iaf. Det är ännu roligare....
I veckan blir det också en 3 dagars resa till Danska landet, spännande spännande. planen är att plugga på resan dit och hem, jag ska göra mitt bästa!

Brno after xmas

Jag kom tillbaka i torsdags som sagt, det var dött och helt ensamt i våran lägenhet....... Jag fick lite panik och ringde mamma, haha.
I tisdags hade kemi examen, med Sucman. Allas skräck, men jag hade bestämt mig för att inte bli uppskrämd av alla andra och jag vet inte om jag lyckades.
Det är ju muntligt, och jag fick vänta i mina finkläder i 3,5 timmar utanför eftersom jag som vanligt hamnade sist. Det resulterade i att jag hann bli jättenervös, jag hade ju inte börjat plugga ordenligt förens typ 4 dagar innan inte så smart... Och känner jag att jag inte kan det så blir jag meganervös.
Men jag hade feta turen och drog två lappar med rubrikerna: Carbohydrates och Microelements. Microelements kunde jag knappt nånting om, men carbohydrates kunde jag rätt bra. Men när jag väl satt där och skulle skriva ner vad jag kunde, så fick jag panik-nervös-black out. Hela examen gick ganska dåligt, jag var mest blockad i huvudet.
Men eftersom (tror jag) jag suttit längst fram och varit på alla föreläsningar osv så är jag på plus hos honom. Jag klarade mig och är mer än nöjd med mitt betyg.
Sen var det bara full rulle att börja plugga till agricultural production, som jag skrev idag.
Jag fick inte veta resultatet, läraren var sjuk så vi hade en annan tenta vakt, men jag hoppas hoppas att jag klarade det.
annars har inte så mycket hänt här, jag har suttit och pluggat mest hela dagarna. Vi svenskar har hängt lite här och var och så. Mycket promenerade har det blivit och det gillar jag :)
Imorgon åker jag som sagt hem, ser fram emot att få rida lite, hänga lite med kompisar, med mina päron och så PLUGGA BIOFYSIK. kuligt!
over and out.

jullov

nu har jag inte skrivit här på år känns det som, men jag har haft mer än fullt upp! Inte för att det är så många som läser det här, men ändå :p
Jag kom tillbaka till Brno i torsdags, alltså en vecka plus en dag, men mer om det sen.
Nu tänkte jag sammanfatta mitt jullov lite.
Jag har jobbat en del, ridit en hel del på en massa hästar. Det har varit så roligt så roligt. Jag klagar inte en gång. Roligast var nog att rida Fiffi igen, hon är en sån superhäst! Självklart var Vladi helt fantastiskt efter jag ridit några gånger och fått lite hjälp, han är ju outstanding.
Först när jag hoppade upp kände jag mig inte ringrostig, men jag kan säga att DET VAR JAG. herre jesus. Men när jag åkte kändes det som att jag var tillbaka.
Det var extra tydligt med Lullan,  det var jättesvårt med vartannat serier och slutor i början, men sista dagen gick det som en dans. Det är väl min bålstabilitet som försvinner, jag kommer inte riktigt ner i sadeln.
Sen skulle jag ha ridit lite på QP men han blev sparkad i hagen dagen innan hans ägare åkte, och jag hann bara jogga lite en dag innan han nästa dag blev jättehalt igen. Tråkigt för han verkar vara en gullig häst, men det får komma fler gånger.
Eftersom Emma ska ha barn kan hon inte rida så mycket, eller så ordentligt, och då har jag fått chansen att rida ganska mycket på Vladi, vilket har varit svårt så svårt. Speciellt att rida fram honom i ridhuset vid ca 11.... ja ni fattar, ni som varit på Hogsta....
En dag fick jag rida på Qui. Vi tränade först passage, och sen fick jag världens trav i henne. Vilken söt häst! Har inte ridit ordentligt sådärpå henne nån gång tror jag, men hon var trevlig. Och så samarbetsvillig sen!
Jag red också nån gång på den nya unghästen, som var väldigt stretig i början, men sen när hon släppte efter en timme jättefin.... Så lätt och mjuk, helt fantastisk. Såg henne ju i Flyinge och på video innan sommaren, ska bli spännande att se vad det blir av henne!
Jag förstår Emmas frustration att hon inte kan rida, med 6 jättefina supergulliga hästar i stallet, det är inte alls illa. Det kommer bli riktiga stjärnor av dem allihopa!!
Tur att jag får åka tillbaka imorgon, jag saknar dem efter en vecka... hehe :)

RSS 2.0