döden

bilden visar en felaktig uppfattning om hur mycket jag ska lära mig under en vecka.
Dödens vecka den här veckan igen, kötta muskler är det som gäller. och sen, när det FÖRHOPPNINGSVIS är över, blir det biofysik en hel natt innan prov i det på fredag. Men man får faktiskt prioritera, och i det här fallet blir det anatmoin.
senare ikväll ska jag till christin och så ska vi plugga där, kommer bli naaaajs.
tur också att MPIP3 finns, äskart'
over and out.

Blomman

Just det, jag glömde berätta. Appropå dissektion så när vi gick från Agricultural så hittade vi en undulat som satt på vägen.
Vi trodde såklart att det var någon som hade typ råkat glömma stänga buren och den hade rymt. Men den flög väldigt dåligt, så den var nog rätt nerkyld. Vi fånagde den, eller Louise gjorde det. Det blev väldigt arg och försökte bita henne haha.
Vi döpte honom till Blomman, jättesöt! Och så gick vi in till smådjurskliniken och frågade där. Direkt blev vi visade till ett rum, vilket verkade vara fågelveterinärens rum.
Han tog snabbt emot fågeln och verkade veta vad det handlade om utan att prata jättebra engelska. Jaha tänkte vi och gick på lunch.
Blomman var ju väldigt söt, och vi undrade ju lite vad som skulle häna med honom. Kan man hämta tillbaka honom om ingen saknar honom? det vore väl kul med en liten undulat hemma...
Efter lunch gick vi in i stora dissektionssalen, och gissa vad som ligger på det första bordet vi går förbi. 3 fåglar: kråka, kråka och UNDULAT! Den var exakt som Blomman, samma färg exakt likadan.
Min första tanke var: nej, louise får inte se det här. För hon blev väldigt förtust i blomman, men precis när jag vänder mig om så hör jag NEEEEJ!!!!
oj oj, vi vet ju inte säkert om det var Blomman. Jga tror inte det, men kanske. Vad kommer hända med honom? Hade han rymt fårn döden och så lämnade vi tillbaka honom? Inte konstigt att han bet oss när vi skulle fånga honom....! ush hemskt! men samtidigt väldigt komiskt.......

22 days

Om 22 dagar får jag åka hem, och om ca 23 dagar åker jag till Hogsta igen. Ska bli så kul så kul!
Men innan dess är det lite annat att beta av, och idag gjorde jag agricultural provet igen. Jag tror att det jag iaf klarade det för jag fick Rye, tiritcale och field pea och kunde skriva ganska mycket om varje "böna", förutsatt att jag trodde det var rätt böna alltså :p
Imorse hade vi anatomi lecture, om musklerna på benen och stay- apparatus. Det är så galet roligt med anatomi, speciellt när man börjar fatta hur allt hänger ihop.
Först ser det bara ut som ett gammalt köttstycke som sitter på några ben, men när man lär sig namnet och vet funktionen så är det så spännande.
Efter lunch fullföljde vi såklart traditionen med att gå dubbla practicals. Våran favoritlärare Michael Kyllar höll i båda och han är väldigt inspirerande, ibland dock lite för intresserad själv...
Sen hade vi lite ledigt och då gick vi ner till Tesco och åt på foodcourt.
Klockan 18 var det dags för Anatomy Sessions som BVIOS ordnade. Det var elever från högre årskurser som kom till dissektionssalarna och hjälpte oss från 1a och 2a året, så himla bra!!
Det gjorde att vi kunde fråga massa, och gå igenom del efter del om och om igen. Så det blev några aha-upplevelser, och jag kände att jag fick bra koll på det. Tusen tack till alla dom som hjälpte oss, sjukt bra!
Var hemma vid ca 21 och när jag gick från trikken så snöade det faktiskt lite. Inte vitt på marken, men lite på biltaken... hoppas det kommer mer under natten!
Imorgon är det kemi lecture, kemi practical och bifysik practical. Så himla rolig dag... eller ja faktiskt, för vi ska ha första riktiga DISSEKTIONEN imorgon eftermiddag! Jag är så taggad, skallpellen är nerpackad, jag ska skära i en hund imorgon!

weekend

ah, alltså jag är inte vad vid att uppskatta en fyra dagar lång helg. TUR att vi har omättade mängder med plugg att roa oss med, annars hade jag nog blitt knäpp.

Stallet idag, vi red ut! Jättemysigt, pigga hästar och långkallingar på. Finns väldigt mycket ridvägar runt stallet och det är jättefint! Ska kanske tillbaka imorgon och rida lilla My, vi får se hur det blir....
Annars, jo jag vet! idag började det ryka och pysa om Ylvas skrivbordslampa. Sen gick strömmen i hela lägenheten. oppsi! Vi lyckades lokalisera proppskåpet i lägenheten, men när vi slog på den hände inget. Efter ett snabbt samtal och konsulternade med pappz, så fick vi veta att det var ett proppskåp utanför lägenheten. Men vart satt det? Vi ringde därför hyresvärden, mitt i lörsdagsmiddagen. Han kom på stört och fixade, så snällt!
Nu ska iaf jag aldrig mer klaga på att de bor i huset brevid...
Dagens musiktips får bli Rebecca & Fiona:

sadness is a blessing.

tänk om man kunde spola tillbaka tiden, bara lite. för en stund...

ledigt

Andra dagen på ledigheten, väldigt skönt faktiskt. Det är lite som ett minilov vi har fått, I like.
I Onsdags var det ju BVIOS första event, det var trevlans även om vi alla svenskar var lite trötta tror jag. Vann, till min oerhört enorma besvikelse, inget alls. Jag hade ändå köpt sex lotter, vann inget. Pissigt. Operationen gick till nån annan, vilken mardröm.
Besvikna över lotterna spelade vi istället lite biljard innan kvällen var slut.
Igår kollade jag på film, pluggade, åkte in till stan och köpte en jättefin blus på HM som jag kollat på jättelänge, och sedan fikade vi i Vankovka Gallerian. Sen åkte jag hem och pluggade argicultural production till kl 1. När jag sen skulle sova kunde jag inte somna, och så vaknade jag 8 imorse. Inte helt utvilad, men det får funka.
Idag ska jag plugga lite latin, lite anatomi är planen. Ska gå en PW om ett tag och sen plugga lite till.
Ikväll ska vi hem till Christin på middag, kommer bli mys!
Annars är väl planen för helgen inte så rolig, det är plugg som gäller. Lite segt ibland, men ju mer jag pluggar nu desto bättre kommer det gå på tentorna och jag kan ta det lugnare hemma sen.
På torsdag ska jag göra om Argicultural provet, på måndag latinprovet, nästa torsdag är det anatomi och på fredagen är det biofysik. Sen kommer slutprovet i statistik, Veterinary history, ett till anatomiprov, antagligen något mer i Kemi.... ja, och allt på en månad. Men det ska nog gå, på något sätt :)
nej, nu ska jag kolla på Bron, och sen plugga igång!

uuuuuu

saker som provocerar mig

-folk som vill skjuta vargar
- läktarvåld
- folk som slutar meningar med "jamen, det är ju bara för att det är tjejer" eller liknande

herregud

en vecka till, jag hinner inte alls med.
Om tre dagar är det en månad till jullovet och sen är det examenperiod. Det går galet fort.
Idag fick vi mega skäll av våran latin&tjeckiska-lärare att vi var för dåliga och pluggade för lite. Så vi ska göra ett megaprov i latin nästa vecka, tack för den. Då vet jag vad jag ska göra de få sömntimmar jag har till övers.
Men, det är inte så mycket att göra. Läraren bestämmer och det är verkligen ingen ide att käfta emot. Sen att det var några andra som hoppade in i våran grupp idag som inte gjort läxan, det är uppenbarligen också vårat problem.
blä.
Tråkig start på dagen och så har den fortsatt, känner mig deppig och seg. Men det är rätt skönt också. Ska ta tag i lite anatomi snart, tentan är ju om tre veckor....
Imorgon har vi föreläsning i statistik, sen ledigt hela dagen fram till 16.30 då har vi statistik igen. Kul. Men sen, sen ska vi gå på bio och se Paranormal Activity 3 kan bli roligt och framförallt spännande!
På onsdag är det lång skoldag, men sen är det drink-as-much-as-you-can-party, med beer pong och annat skoj. OCH det bästa är att de har ett lotteri, och vinsten är att få vara med på en operation. SÅÅÅÅ roligt, jag vill verkligen verkligen vinna. Kommer köpa ca 100 lotter tror jag :p
På torsdag bär det av till Vienna, och så får vi så hur länge vi hänger där. men iaf nån dag :) Vi är ju lediga torsdag ochg fredag denna vecka, men mest behövs tiden till att plugga latin och anatomi.
Vi har haft första dissektionen, eller vad man ska kalla det. Vi fick kolla på färska muskler på hund, kalv och ko huvud. Väldigt intressant och jag tyckte faktiskt inte alls att det var äckligt, mest häftigt. Tänk att det ser ut så och att det sitter så och att det är så kraftigt! häfitgt! Efter man haft practical så vill man bara hem och lära sig mer, som en drog!
Igår var jag och red igen, det var kul och blev lite hoppning denna gång. De hade fått en ny häst till ridskolan som jag fick äran att prova. Den hade kommit dagen innan, supersöt och hetter Shaggy. Ingen stjärna men helt okej, hoppade dock väldigt väldigt bra och blev väldigt pigg. Kul!
Härligt väder igår med så vi skrittade ut en sväng, så himla mysigt. Nästa gång hoppas jag vi kan rida ut, det vore underbart!
TV4 play har stängt av så man inte kan kolla från utlandet, men fuck you säger jag och laddar ner istället. Har kollat på Robinson finalen, bonde söker fru och nu så mycket bättre som de så fint trodde att de kunde ta ifrån mig.
En annan drog är Bron, så sjukt bra. följer den slaviskt.
nej, nu ska ag kolla färdigt på så mycket bättre så jag kan plugga lite anatomy innan midnatt. tjingeling!

såååå bra.

http://www.youtube.com/watch?v=R3OpXan8CD0&ob=av2e

can you, can I. so I did it.

Ännu en helg har flugit förbi, herregud.
I fredag var hade en en såndär mördar dag igen. Den toppades med att fysik-lecture skulle hållas av vår fysiklärare, som haft en hjärnblödning. Han pratar extremt långsamt. Både bra och dåligt, man hinner ju anteckna och tänka efter, men en fredag eftermiddag är man bara FÖR trött för det där.
På fredag kväll gick vi ut, först hem till några norskar och sen gick vi till the Pub. Där har dom så kranar så man kan tappa sin egna öl. Lite farligt, men roligt. Dock var vi inte där så länge, utan vi skulle egentligen till 2faces, där resten av klassen var. Men när vi stod utanför the Pub och väntade på de andra, gick vi helt enkelt till ett annat ställe..!
Väldigt trevlig kväll, slutade med tjeckiska glosor och armbrytning.
På lördagen degade jag rätt länge, åkte sedan och tränade, gick lite på stan och köpte strumpbyxor och sen hem och plugga. På kvällen gick vi ut och åt, och tanken var att vi skulle pröva nån ny resturang i stan. Men det blir inte alltid som man tänkt sig och vi hamnade på Pegas igen. Gott, även om min ena biff var typ rå, men det blev en god pannkaksefterätt istället. mums!
På söndagen hade jag bokat in nästa ridning, så jag åkte dit i tron om att rida på 4åringen igen, men ikke. Det blev en annan, en liten liten brunt sto. 4åringen hade fått vintervila, huxflux kan man säga och var iväg skickad.
Hästen hette My nånting.., en typisk fälttävlans häst. väldigt charmig, men ägaren hade inte tid med den så den hade inte blivit ordentligen riden på ett tag. Det var onekligen ett sto, först ville den bara skena och sen ville den bara stanna, och det helt vid utgången. Avslutade iaf när det kändes okej, vilket tog ett tag. Och då blev det en liten uteritt, det var superhärligt väder och varmt och skönt. Pussade på hästen i ett år ungefär och släpade mig hem. Då var det dags att börja plugga.
Jag började nog lite för sent igår, för idag klarade jag inte latinprovet. Första missen, men jag får ju göra om det nästa vecka så jag kör stenhårt då istället. Inte hela världen, men det känns rätt hårt ändå. På torsdag har vi prov i argicultural production, inte alls kul. Så nu måste jag googla blider på bönor, sädesslag, baljväxter och annat kul.
Imorgon är det Matriculation day, vilket är bra för vi är lediga hela dagen, men dåligt för att jag måste dra på mig finkläder. Finkläder innebär klänning, usha.

MPIP3

åååh, bästa morgonpasset. Idag pratade dom om djur som man inte vet existerar eller inte. Typ storsjöodjuret och katter med vingar. Och drakar i Kina. just gotta love it!

lista 1

väldigt bra musik just nu, såklart utan inbördes ordning

  • Jonatan Johansson - Stockholm
  • Marina & the Diamonds - Radioactive
  • The view - Grace
  • Ane Brun - The light from one
  • Deportees - Islands and Shores
  • Melissa Horn - Under löven
  • Jay Z, Kanye West - Made it in America
  • Robyn, Röyksopp - The girl and the robot
väldigt bra på att titta på just nu, såklart utan inbördes ordning


  • Robinson
  • Berg flyttar in
  • Bonde söker fru
  • Anatomi-practicals
  • The crimson and the petal white
  • Greys Anatomy
  • Desperate Housewifes
  • Så mycket bättre
  • Irene Huss
väldigt bra att plugga just nu, alltså vore väldigt bra att plugga just nu.

  • Kemi
  • Anatomi
  • Argicultural production
  • Latin
  • Tjeckiska
  • BIOLOGI

så jag har att göra med andra ord.


tisdag = huvudvärk

Det är något med tisdagar som mitt huvud inte gillar. Jag tror det är att vi slutar kl 18 och att vi har statistik direkt efter idrotten, och då stirrar man med lågt blodsocker, väldigt intensivt på en dator i en och en halv timme. puh, nu är jag i alla fall hemma.
I helgen fick vi också tillbaka resultaten från vårat biologiprov, jag fick 83 % utan att egentligen ha pluggat ordentligt, så jag är mer än nöjd. Jag behöver dessutom bara typ 20 % rätt på nästa prov för att klara practicals-delen, så det bör ju funka... hehe.
Jag är såååå glad att vi har den läraren som vi har biologi, inte bara för att hon är en väldigt bra lärare, men också för att den andra biologiläraren är hemsk. Det är henne vi har på föreläsningar och det brukar ju vara sådär kul.
Igår köpte jag ett gymkort på Ladies Gym vid skolan. Det är kanske på gränsen till töntigt att det bara är för tjejer, men det ligger väldigt praktiskt och är väldigt bra. Och inte så mycket folk.
Så nu har jag tränat alla dagar utom en på lite mer än en vecka, och det ska banne mig hålla i sig. Det är ju sjukt kul att gymma, dessutom!
Idag hade vi håltimme på nästan fem timmar, så då passade jag på att träna, jätteskönt! Och imorgon blir det joggingtur efter skolan :)
Har bokat in ridning under helgen, och så måste jag under helgen köpa nått att ha på mig på tisdag då vi har en ceremoni i skolan.... kul, jag som älskar kjolar och liknande.

Jonatan Johansson - Stockholm

http://www.youtube.com/watch?v=U9wI5fmwqDg
Så sjukt bra!

RSS 2.0