himma!

så skönt att vara hemma!
det är verkligen först NU hur TRÖTT jag känner att jag är...! Jag har väl gått på ren och skär vilja sista dagarna....
Har iaf varit hemma nu tre dagar och det känns som vanligt igen, bortsett från att jag bor hemma... börjar redan lessna hehe.
Igår jobbade jag, började 11 så det kändes rätt slappt... Red lite på Vladi, lite på Noah, red ut på Helgis och sen Lulu. haha, däckade duktigt i sängen kl 22.30!
Men så ska det vara, väldigt kul!
Lulu har kännt jättefin hela helgen, hon är verkligen rolig att rida, en pärla! Noah kändes första dagen lååång som en flaggståååång, men idag red jag lektion för Emma och på träns och graman= betydligt lättare!
Imorgon blir det hästfritt, och på onsdag ska jag jobba igen. börjar tidigt och det ser jag faktiskt FRAM emot. myyyyyys :)

små mycket bättre

jaha, ännu en examn färdig.
Statistiken igår fick jag A på, så himla galet nöjd!!!!
Idag hade vi ethics och veterinary history. Tråkigt nog fick vi inga betyg utan bara credits i det, samma sak som med Latinen.
I alla fall, jag klarade provet med fem fel, mycket nöjd!! igen :)
Imorgon har vi anatomitenta, jag planerar att lära mig hela skiten som rinnande vatten! det är om hud, hovar, päls och klor typ, ganska intressant faktiskt!
Sista biologi practicalen idag, kändes bra! Vi fick julgodis av Petra och som tur var så hade vi ordnat en present till henne för att hon är typ vår bästa lärare. Hon blev väldigt glad, men jag vet inte riktigt vad hon tyckte om lussebulle och saffranskorpa :p det är tanken som räknas. Nu hoppas vi bara att vi har henne igen efter jul, och inte galna bartová!
på fredag åker jag hem, känns helt overkligt!!!
nej nu är det dags att plugga! :)
over and out

hellweek 3

sådär, nu börjar jag bli redo för den sista, hellweek 3.
På fredag åker jag hem, känns som jag sat 100 gånger helt overkligt hur fort det går. Men det ska bli så skönt och så kul att komma hem ett tag!
Biologiprovet gick bra, jag fick 80 % och jag hade egentligen bara behövt 35 % eftersom jag hade 85 % på förre provet.
Agricultural provet var jag säkert på skulle gå åt helvete, men jag klarade det med en päng :P 19 av 30... inte så bra, men vi pluggade ju bara kvällen innan och så var man redan lite mosig efter biologin.
På måndag är det sista latinen och tjeckiskan, och på morgonen ska vi ha biofysiken eftersom jag och Andrea måste åka en buss som går 12.30 för de andra var slutsålda!
Kul med sällskap hem, och skönt med nån som kan lugna mig när planet ska landa.... hehe
På tisdag är det statistikexamen  och sen har vi bara idrott.
På onsdag är det biologi och examen i Veterinary history.
På torsdag har vi anatomi tenta
Och på fredag har vi credit test i kemi.
Såförhoppningsvis får jag alla mina credits signade, och åker hem med glatt humör på fredag. trots kemi.....

näst sista veckan

två veckor kvar, inte ens fjorton dagar. snarare sju. sen hemma. jete kul.
Men innan dess har vi något av ett hekstiskt schema framför oss:
idag, måndag: Tjeckiska prov, check!!
tisdag: Agricultural regonistion test, bajs på det! och statsistik credittest
onsdag: biologiprov på typ allt vi gjort under terminen
torsdag: Agricultural bajsprov 2
fredag: kemiprov
måndag: INGET PROV
tisdag: examen i statistik
onsdag: examen i Vet. History
Torsdag: Anamoti tenta, huden
Fredag: goiiiing hooooome
pratade med emma igår, så nu vill jag åka hem ännu mer....
dock har jag ett smärre lyxproblem då jag bokat upp mig på lite föööör många hästar att ta hand om samma dag, men men det ska nog lösa sig. som dagt, lyxproblem :)
Var och red Nettan idag, kul! hon har lite åsikter och har nog fått göra lite som hon själv känner men det är kul ändå! Fick till typ två bra travsteg så det ska nog gå det hära! Förvända galoppen gick riktigt bra idag, nästan inget tjafs! Next time blir i helgen, tror båda lördag och söndag. Wunderbar!

Mer prov

Veckan var dock inte slut där, dagen efter. Fredag. så hade vi biofysik och kemi. Kemin gick åt helvete för alla i gruppen utom Ebba :p men Suchman blev som tur var inte arg alls, så vi ska göra om det nästa vecka.
Biofysiken var ju väldigt nervöst innan, vi hade knappt pluggat nått alls. bara några timmar på torsdag kväll, men den satt och alla i gruppen klarade den istället :p
Idag har jag varit i stallet och ridit min nya "medryttarhäst" eller vad man ska kalla det, Gienete heter hon. Tror jag ska kalla henne Nettan :p Hon är 6 år och är väldigt trevlig. väldigt framåt, men väldigt mycket humör. fattar hon inte blir hon väldigt frustrerad.... men kul! Hon kan redan byta galopp, så jag har som mål att lära henne en serie om nått år... jag är så glad åt den här hästen, perfekt! kommer att rida henne 3 dagar i veckan framöver!
nej nu ska jag plugga tjeckiska, biloig, agri cultural och statistik, jippie!

A in A

oooh, I am so happy I could die.
Jag fick A i anatomi tentan på muskler och leder. Efter stenhårt stilt med bokstavligen blod, SVETT och tårar och en hel del formalin, så klarade jag det. Jag är så nöjd och stolt!!
Hela veckan var jag uppe till tre och sen sov jag 3-4 timmar per natt och var i musklesalen så mycket som det bara gick. När domedagen var kommen fick vi veta att vi inte skulle ha Michael, våran egentliga lärare utan Barbora, aka Bara/Babs. Jag blev nog lite mer nervös över det beskedet först, eftersom jag kände på mig att hon skulle vara hårdare och inte alls lika lätt att kommunicera med. jag höll mig i alla fall ganska lugn under dagen och i väntan på examen. Egentligen skulle jag gått in först, det hade varit så himla skönt, men eftersom grekerna i våran grupp inte fattar vad kö system, avtal och rättvisa är för något fick jag glatt vänta. Jag var i alla fall först av svenskarna, så det var helt okej ändå. När jag kom in så hälsade hon inte ens först, så jag drog till med ett Hello!! och fick iaf ett svar. Sen typ suckade hon och sa "you can choose which part", jag blev helt ställd. Alltså vad ska man välja? Vad kan jag bäst? inte klokt, aja. Jag tog huvudet och fick då chewing muscles. De kunde jag rätt bra, fem stycken. rabblade fäste och vart de börjar och delar på dem och visade osv.
sen frågade hon om leden mellan käken och huvudet. VAFAN, just den leden som jag tänkte att nej den behöver jag inte kunna, för vem kommer fråga om den?? Jo uppenbarligen Bara..... Kul kul, men jag visste iaf namnet (articulatio temporo mandibularis) och att den hade en disk. Sen frågar hon efter ligamenten i den leden, VAFAN? Finns det ens någa liksom? Jo tydligen. Jag lyckades tänka och sen gissa att det var ligamentum laterale och caudale.
Sen kommer den roliga delen:
Barbora: Which stem du you think I should give you?
Jag: An A of course, but I don't think I should have it becuase I did not know the ligaments very well....
B: Hm.. But you want an A?
Jag: Yes, of course. I can show you something else, anything. Point and I will tell you.
B: Ok, describe medial muscles of thigh.
Och då gjorde jag det, som ett rinnande vatten minus att jag först inte kom på Musculus pectorales, men efter lite tänkade så ja...
Hon gav mig ett A, jag kläckte ur mig Thank you, you are very nice..!
Alla vi svenskar klarade det och som vi kämpat!

RSS 2.0